Ik ben Gilad Perez (22) en ben afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik schrijf graag journalistieke artikelen, waarbij ik de lezer probeer te voorzien van voldoende informatie voor meer kennis. Vraagstukken in het Midden-Oosten trekken mijn aandacht, en vooral die in Israël en de Palestijnse gebieden. Over het algemeen lees en schrijf ik graag over gezondheidszorg, politiek, filosofie en media.

Al deze interesses heb ik ontwikkeld tijdens mijn bachelor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en mijn minor aan de Universiteit van Amsterdam. Zo heb ik in Amsterdam de cursus Cultuur en Maatschappij in het Moderne Midden-Oosten gevolgd. Ook volgde ik daar filosofische en politiek georiënteerde cursussen. In Utrecht heb ik mijn journalistieke vaardigheden ontwikkeld door bijvoorbeeld een achtergrondverhaal te schrijven over culturele verschillen tussen islamitische patiënten en Nederlandse artsen. Ook ging ik op reportagereis naar Israël en schreef ik daar over de arbeidsparticipatie van ultraorthodoxe joden.

Tijdens mijn studie heb ik een aantal stages mogen lopen. Ik ben begonnen bij dé kwaliteitskrant Den Haag Centraal. Daarna kwam ik via freelance werk binnen bij NRC. Ik schreef bij deze Nederlandse kwaliteitskrant  over media-gerelateerde en buitenlandse onderwerpen. In mijn afstudeersemester schreef ik voor de regionale omroep NH Nieuws. In hetzelfde semester verscheen mijn laatste artikel in de grootste krant van Nederland, het AD, na het schrijven van een verhaal over emigratie uit Israël.

Kortom, ik ben een journalist met een brede interesse, die  vooral het Midden-Oosten beter wil begrijpen. Sinds juni 2023 ben ik werkzaam als correspondent voor het Algemeen Dagblad in Israël en de Palestijnse gebieden. Ook heb ik gewerkt voor het Engelstalige The Times of Israel. Sinds april 2024 werk ik aan een boek voor Prometheus over mijn werk als correspondent.

 

Correspondent Gilad Perez. ( Den Haag 07-11-23) Foto: Frank Jansen